القائمة الرئيسية

الصفحات

الارز المعمر علي طريقة ناني Perennial rice on Nani way

 

الارز المعمر علي طريقة ناني

الارز المعمر علي طريقة ناني Perennial rice on Nani way

وصفة اليوم مميزة جدا لانها من الوصفات المحببة لدي كثير من البيوت الشرقية المصرية فهي وصفة ان اضفنا اليها بعض اللحم المسلوق ستصبح مكتملة بالكل العناصر التي يحتاجها الطبق الرئيسي علي اي سفرة مصرية و لكني اليوم ساقوم بشرحها بالطريقة الاقل تكلفة حتي يستمتع الجميع بها و اتمني ان تنال اعجابكم

سنقوم الان بشرح الوصفة ولكن كما اخبرتكم سنشرح الطريقة المبسطة الاقل تكلفة فان اردتم الطريقة الاخري برجاء اخبارنا ذلك في الكومنتات و الان لننتقل للوصفة

المقادير

3 كوب ارز

4 و ½ كوب لبن

ملعقة كبيرة ملح

3 ملاعق سمنة بلدي كبيرة

قشطة

الطريقة

1.      نقوم بنقع الارز لمدة نصف ساعة في الماء و نتركه جانبا

2.      نحضر صينية مقاس 30 و نضع بها السمن ثم نضع  الارز و نقوم بالتقليب جيدا حتي يتشرب الارز السمن بالكامل

3.      نغلي اللين جيدا لدرجة الغليان ثم نقم بوضعه و هو مغلي علي الارز و نقوم بعد ذلك بوضع القشطة علي الارز من الاعلي

4.      نسخن فرن البوتجاز لمدة 10 دقائق علي درجة حرارة 200 درجة مئوية

5.      نضع الصينية في الفرن و نتركها حتي تكتسب اللون الذهبي ثم قم باخراج الصينية و تقطيعها و يفضل ان تقدم ساخنة

 

و بالهناء و الشفاء 

و في النهاية ان اعجبكم المحتوي برجاء ترك رسالة لطيفة توضح لنا ذلك و اتمني لكم السعادة

 

و الان سنقوم بشرح الطريقة باللغة الانجليزية حتي تصل الي جميع الناس


And now we will explain the method in English so that it reaches all people

 

Now in ENGLISH

 

Perennial rice on Nani way

Today's recipe is very special because it is one of the recipes loved by many Egyptian eastern houses, it is a recipe that we added to it some boiled meat, it will become complete with all the elements that the main dish needs on any Egyptian table, but today I will explain it in the least expensive way so that everyone can enjoy it and I hope you like it

We will now explain the recipe but as I told you we will explain the simplified way that is less expensive if you want the other way please tell us that in the comments and now let's move to the recipe

 

Ingredients

3 cups rice

4 and 1/2 cups milk

tablespoon salt

3 tablespoons margarine

Cream of milk

Method

1. We soak the rice for half an hour in water and leave it

2. Prepare a tray size 30 and put the ghee in it, then put the rice and stir well until the rice absorbs the ghee completely

3. Boil the milk  well to the boiling point and then we put it as it is boiled on the rice and then put the cream on the top of the rice

4. Preheat the cooker oven for 10 minutes at a temperature of 200 ° C

5. Put the tray in the oven and leave it until it acquires a golden color and then cut it and serve it

 

Bon Appetit

And in the end if you like the content please leave a nice message explaining that to us and I wish you happiness

تعليقات