الارز المعمر علي طريقة ناني
وصفة
اليوم مميزة جدا لانها من الوصفات المحببة لدي كثير من البيوت الشرقية المصرية فهي
وصفة ان اضفنا اليها بعض اللحم المسلوق ستصبح مكتملة بالكل العناصر التي يحتاجها
الطبق الرئيسي علي اي سفرة مصرية و لكني اليوم ساقوم بشرحها بالطريقة الاقل تكلفة
حتي يستمتع الجميع بها و اتمني ان تنال اعجابكم
سنقوم
الان بشرح الوصفة ولكن كما اخبرتكم سنشرح الطريقة المبسطة الاقل تكلفة فان اردتم
الطريقة الاخري برجاء اخبارنا ذلك في الكومنتات و الان لننتقل للوصفة
المقادير
3 كوب
ارز
4 و ½ كوب
لبن
ملعقة
كبيرة ملح
3
ملاعق سمنة بلدي كبيرة
قشطة
الطريقة
1.
نقوم بنقع الارز لمدة نصف ساعة في الماء و نتركه
جانبا
2.
نحضر صينية مقاس 30 و نضع بها السمن ثم نضع الارز و نقوم بالتقليب جيدا حتي يتشرب الارز السمن
بالكامل
3.
نغلي اللين جيدا لدرجة الغليان ثم نقم بوضعه و هو
مغلي علي الارز و نقوم بعد ذلك بوضع القشطة علي الارز من الاعلي
4.
نسخن فرن البوتجاز لمدة 10 دقائق علي درجة حرارة
200 درجة مئوية
5.
نضع الصينية في الفرن و نتركها حتي تكتسب اللون
الذهبي ثم قم باخراج الصينية و تقطيعها و يفضل ان تقدم ساخنة
و بالهناء و الشفاء
و
في النهاية ان اعجبكم المحتوي برجاء ترك رسالة لطيفة توضح لنا ذلك و اتمني لكم
السعادة
و
الان سنقوم بشرح الطريقة باللغة الانجليزية حتي تصل الي جميع الناس
And now we will explain the method in English so that it reaches
all people
Now in ENGLISH
Perennial rice on Nani way
Today's recipe is very special because it is one of the
recipes loved by many Egyptian eastern houses, it is a recipe that we added to
it some boiled meat, it will become complete with all the elements that the
main dish needs on any Egyptian table, but today I will explain it in the least
expensive way so that everyone can enjoy it and I hope you like it
We will now explain the recipe but as I told you we will
explain the simplified way that is less expensive if you want the other way
please tell us that in the comments and now let's move to the recipe
Ingredients
3 cups rice
4 and 1/2 cups milk
tablespoon salt
3 tablespoons margarine
Cream of milk
Method
1. We soak the rice for half an hour in water and leave it
2. Prepare a tray size 30 and put the ghee in it, then put
the rice and stir well until the rice absorbs the ghee completely
3. Boil the milk well
to the boiling point and then we put it as it is boiled on the rice and then
put the cream on the top of the rice
4. Preheat the cooker oven for 10 minutes at a temperature
of 200 ° C
5. Put the tray in the oven and leave it until it acquires a
golden color and then cut it and serve it
Bon Appetit
And in the end if you like the content please leave a nice
message explaining that to us and I wish you happiness
تعليقات
إرسال تعليق