الجلاش الحلو علي طريقة ناني
الجلاش
هو من الاكلات المنتشرة في البيت المصري و منه ما هو حلو و منه ما هو حاق و يوضع
كوجبة رئيسية علي السفرة المصرية و قد شرحنا في مقال سابق طريقة عمل الجلاش باللحمة
المفرومة او الجلاش الحادق كما هو منتشر عنه هذا الاسم و الان سنقوم بشرح طريقة
الجلاش الحلو
المقادير
جلاش
مكسرات
مجروشة
سمنة
زيت
الشربات
كوب
سكر
كوب و
نصف ماء
الطريقة
1.
ندهن صينية مقاس 26 بالسمن او الزيت
2.
نقوم بوضع الجلاش و بين كل ورقتين ندهن بالسمن
بشكل خفيف حتي نصل الي نصف كمية الجلاش
3.
نقوم بوضع المكسرات في المنتصف و المكسرات ستكون
علي حسب الامكاتيات فمن الممكن ان تكون فول سوداني فقط مع بعض السكر .
5. يتم
تقطيع الجلاش الي مربعات او علي حسب الرغبة
6. يدهن
سطح الجلاش بالسمن و يوضع في فرن درجة حرارته 180 درجة مئوية
7. لتحضير
الشربات نقوم بوضع كمية السكر و الماء في اناء علي النار و نتركهم حتي الغليان ثم
نترك الخليط حتي يبرد و بعد ذلك نضعه علي الجلاش فور خروجه من الفرن
و بالهناء و
الشفاء
و في النهاية
ان اعجبكم المحتوي برجاء ترك رسالة لطيفة توضح لنا ذلك و اتمني لكم السعادة
و الان سنقوم بشرح الطريقة باللغة الانجليزية حتي تصل الي
جميع الناس
And now we will explain the method in English so that it reaches
all people
Now in ENGLISH
Sweet golash on Nani way
Goulash is one of the dishes spread in the Egyptian house
and some of it is sweet and some of it is catching up and is placed as a main
meal on the Egyptian table and we have explained in a previous article how to
make Goulash with minced meat or sharp Glash as it is spread about this name
and now we will explain the method of sweet Goulash
Ingredients
Golash
Crushed nuts
obesity
oil
Sherbet
cup sugar
1/2 cups water
Method
1. Grease a tray size 26 with ghee or oil
2. We put the goulash and between every two leaves we paint
the ghee lightly until we reach half the amount of goulash
3. We put the nuts in the middle and the nuts will be
according to the properties, it can be peanuts only with some sugar.
4. We put the rest of the amount of goulash and also between
every two leaves we will grease ghee until the amount of goulash that we have
ends
5. Cut the goulash into squares or as desired
6. Paint the surface of the golash with ghee and put in an
oven temperature of 180 ° C
7. To prepare the sherbet, we put the amount of sugar and
water in a pot on the fire and leave them to boil, then leave the mixture to
cool and then put it on the goulash as soon as it comes out of the oven
Bon appetite
And in the end if you like the content please leave a nice
message explaining that to us and I wish you happiness
تعليقات
إرسال تعليق