القائمة الرئيسية

الصفحات

الجلاش الحلو علي طريقة ناني Sweet golash on Nani way



الجلاش الحلو علي طريقة ناني

الجلاش الحلو علي طريقة ناني Sweet golash on Nani way

الجلاش هو من الاكلات المنتشرة في البيت المصري و منه ما هو حلو و منه ما هو حاق و يوضع كوجبة رئيسية علي السفرة المصرية و قد شرحنا في مقال سابق طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة او الجلاش الحادق كما هو منتشر عنه هذا الاسم و الان سنقوم بشرح طريقة الجلاش الحلو

المقادير

جلاش

مكسرات مجروشة

سمنة

زيت

الشربات

كوب سكر

كوب و نصف ماء

 

الطريقة

1.      ندهن صينية مقاس 26 بالسمن او الزيت

2.      نقوم بوضع الجلاش و بين كل ورقتين ندهن بالسمن بشكل خفيف حتي نصل الي نصف كمية الجلاش

3.      نقوم بوضع المكسرات في المنتصف و المكسرات ستكون علي حسب الامكاتيات فمن الممكن ان تكون فول سوداني فقط مع بعض السكر .

4.      نقوم بوضع باقي كمية الجلاش و ايضا بين كل ورقتين سنقوم بدهن سمن و ذلك حتي تنتهي كمية الجلاش التي لدينا

5.      يتم تقطيع الجلاش الي مربعات او علي حسب الرغبة

6.      يدهن سطح الجلاش بالسمن و يوضع في فرن درجة حرارته 180 درجة مئوية

7.      لتحضير الشربات نقوم بوضع كمية السكر و الماء في اناء علي النار و نتركهم حتي الغليان ثم نترك الخليط حتي يبرد و بعد ذلك نضعه علي الجلاش فور خروجه من الفرن

و بالهناء و الشفاء

 

و في النهاية ان اعجبكم المحتوي برجاء ترك رسالة لطيفة توضح لنا ذلك و اتمني لكم السعادة

 

و الان سنقوم بشرح الطريقة باللغة الانجليزية حتي تصل الي جميع الناس




And now we will explain the method in English so that it reaches all people

 

Now in ENGLISH

 

Sweet golash on Nani way

Goulash is one of the dishes spread in the Egyptian house and some of it is sweet and some of it is catching up and is placed as a main meal on the Egyptian table and we have explained in a previous article how to make Goulash with minced meat or sharp Glash as it is spread about this name and now we will explain the method of sweet Goulash

Ingredients

Golash

Crushed nuts

obesity

oil

Sherbet

cup sugar

1/2 cups water

 

Method

1. Grease a tray size 26 with ghee or oil

2. We put the goulash and between every two leaves we paint the ghee lightly until we reach half the amount of goulash

3. We put the nuts in the middle and the nuts will be according to the properties, it can be peanuts only with some sugar.

4. We put the rest of the amount of goulash and also between every two leaves we will grease ghee until the amount of goulash that we have ends

5. Cut the goulash into squares or as desired

6. Paint the surface of the golash with ghee and put in an oven temperature of 180 ° C

7. To prepare the sherbet, we put the amount of sugar and water in a pot on the fire and leave them to boil, then leave the mixture to cool and then put it on the goulash as soon as it comes out of the oven

Bon appetite

 

And in the end if you like the content please leave a nice message explaining that to us and I wish you happiness

تعليقات