القائمة الرئيسية

الصفحات

الفول المدمس علي طريقة ناني Fava beans on Nani way

 

الفول المدمس علي طريقة ناني

الفول المدمس علي طريقة ناني Fava beans on Nani way

الفول كان أحد أهم الأطعمة المهمة في مصر القديمة وهو من أهم البقوليات التي عرفها  الفراعنة المصريين حيث كان يزرع بالقرب من مصر القديمة
وقد تم نحت ذلك على جدران المعابد حول الحاصلات الزراعية التي كان يتم تقديمها للآلهة المصرية القديمة ومنها زكائب الفول المصري القديم وهذا يعني أن الفول تراث مصري قديم توارثته الأجيال وعُثر على بقايا بذور الفول المصري القديم في بعض مقابر الفراعنة في طيبة وسقارة والفيوم وغيرها.

الفول قديماً كان بديلاً للحوم كونه غني بالعناصر الغذائية الأساسية والضرورية والتي لايمكن الاستغناء عنها، يقول عبد البصير خبير تراثي للحضارة الفرعونية القديمة إن الفول اُستخدم منذ القدم كبديل غذائي عن اللحوم أحياناً؛ وذلك لكونه يتمتع بكمية لا بأس بها من البروتينات الضرورية للإنسان، لاحتوائه على عناصر ذات أهمية للإنسان تزيد من مناعة الجسم ضد الأمراض.

ان يتم وضع الفول في قدوركبيرة ثم يتم دفن هذه القدور في رماد الفرن ، تظل ساعات طويلة إلى أن ينضج الفول ثم يأكلونه.

الفراعنة أول من قام بتدميس الفول وكذلك صنع البصارة، حيث كان عامة الناس هم من يأكلون الفول ،

لذا كان الفراعنة أول من قام بـ«تدميس الفول» وصنع «البصارة» أيضًا، وكان يأكل الفول عامة الناس، بينما كان الكهنة لا يأكلون الفول في مصر الفرعونية حتى لا يتعارض أكله مع المهام المقدسة للكهنة داخل المعابد المصرية القديمة العريقة.

 

المقادير

كوب كبير فول

ملعقة كبيرة ارز

ملعقة كبيرة عدس

ملعقة كبيرة فول مدشوش

الطريقة

1.      نغسل المقادير جيدا

2.      نقوم بوضع المقادير في قدرة علي نار هاجئة لحين النضج

 و بالهناء و الشفاء 

و في النهاية ان اعجبكم المحتوي برجاء ترك رسالة لطيفة توضح لنا ذلك و اتمني لكم السعادة 

و الان سنقوم بشرح الطريقة باللغة الانجليزية حتي تصل الي جميع الناس


And now we will explain the method in English so that it reaches all people

Now in ENGLISH

Fava beans on Nani way

Bean was one of the most important foods in ancient Egypt and it is one of the most important legumes that the Egyptian pharaohs knew as it was grown near ancient Egypt

This was carved on the walls of temples around the agricultural crops that were offered to the ancient Egyptian gods, including the ancient Egyptian bean zaka'ib, and this means that the beans are an ancient Egyptian heritage passed down through generations, and the remains of ancient Egyptian bean seeds were found in some tombs of the pharaohs in Thebes, Saqqara, Fayoum and others.

 

Beans in the past were an alternative to meat as it is rich in essential, necessary and irreplaceable nutrients, says Abdul Basir, a heritage expert of the ancient Pharaonic civilization, that beans have been used since ancient times as a food alternative to meat sometimes, because it has a good amount of proteins necessary for humans, because it contains elements of importance to humans that increase the body's immunity against diseases.

The beans are placed in large pots and then buried in the ashes of the oven, remaining for long hours until the beans are cooked and then eaten.

The pharaohs were the first to destroy beans as well as make the basara, as the common people were the ones who ate beans

So the pharaohs were the first to "tamp the beans" and make the "insight" as well, and the beans were eaten by the general public, while the priests did not eat beans in Pharaonic Egypt so that eating them would not conflict with the sacred tasks of the priests inside the ancient Egyptian temples.

Ingredients

Large cup beans

tablespoon rice

tablespoon lentils

A big spoon of crushed beans

Method

1. Wash the ingredients well

2. We put the ingredients in the pot on a fire until maturity

Bon Appetit

And in the end if you like the content please leave a nice message explaining that to us and I wish you happiness

تعليقات